Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου 30/4-1-2/5 | Ηράκλειο

Με παρέμβαση στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και το σύνθημα: «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»,  συνεχίζεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα της Ανυπόταχτης Κρήτης. Υποψήφιοι  περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο εργάτης στη ΒΙ.ΠΕ.  Κώστας Βλαχάκης συνομιλούν αυτή την ώρα με τους εργαζόμενους.
Το απόγευμα θα μοιραστεί υλικό στη γειτονιά των Πατελών.
Την Πέμπτη 1η Μάη μετά την πορεία της πρωτομαγιάς, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στο κέντρο του Ηρακλείου.

Παρασκευή 2/5  το πρωί μία ομάδα  της Ανυπόταχτης Κρήτης θα βρίσκεται στο ΠΑ.ΓΝΗ. και στο Ι.Κ.Α.,  άλλη ομάδα στη λαϊκή του Μασταμπά, ενώ μια τρίτη ομάδα θα βρεθεί στα δικαστήρια.  Το απόγευμα  6-8:30  θα πραγματοποιηθεί μαζική παρέμβαση στο κέντρο του Ηρακλείου και αμέσως μετά, στις 9 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και της Ανυπόταχτης Κρήτης.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου 29/4 | Χανιά

Με περιοδεία και εκδήλωση στο Σέλινο συνεχίζει την προεκλογική της δραστηριότητα η «Ανυπόταχτη Κρήτη» στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Την κεντρική του εκδήλωση στη Παλαιόχωρα πραγματοποιεί ο συνδυασμός «Ανυπόταχτη Κρήτη» που συμμετέχει στις Περιφερειακές Εκλογές.
Για την Τρίτη 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε Κάντανο και Παλαιόχωρα. Την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 8.30 το απόγευμα στην Παλαιόχωρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου (στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας ) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Κυριακάκη υποψήφιο περιφερειάρχη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κατοίκους.
Την Πέμπτη 1η Μαΐου μετά την πορεία της πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στα χωριά του Βάμου.
Την Παρασκευή θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση στο Γαβαλοχώρι στις 7.30 σε καφενείο του χωριού.

Δελτίο Τύπου 29/4 | Ηράκλειο

Συνεχίζονται με επιτυχία οι εξορμήσεις της 'Ανυπόταχτης Κρήτης". Σήμερα, Τρίτη 29/4 το πρωί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη του συνδυασμού θα βρεθούν στη λαϊκή αγορά της Αλικαρνασσού από τις 9:30 το πρωί, για να μοιράσουν προεκλογικό υλικό και να συζητήσουν με τον κόσμο.
Χτες στήθηκε το προεκλογικό κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας, το οποίο θα είναι ανοιχτό καθημερινά και θα αποτελεί σημείο συνάντησης και συζήτησης. 

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου 28/4 | Χανιά

Με περιοδεία και εκδήλωση στο Σέλινο συνεχίζει την προεκλογική της δραστηριότητα η «Ανυπόταχτη Κρήτη» στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Για την Τρίτη 29 Απριλίου προγραμματίζεται περιοδεία σε Κάντανο και Παλαιόχωρα. Τα μέλη της «Ανυπόταχτης Κρήτης» θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι από την πλατεία Δικαστηρίων. Την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 8.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καντάνου- Σελίνου με ομιλητή τον Γιάννη Κυριακάκη υποψήφιο περιφερειάρχη.
Για την ημέρα της Πρωτομαγιάς  Πέμπτη 1η Μαίου μετά τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση κλιμάκιο της κίνησης θα περιοδεύσει στον Αποκόρωνα. 
Την Παρασκευή 2 Μαίου εκδήλωση στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου στις 7.30 το απόγευμα.

Δελτίο Τύπου 28/4 | Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι περιοδείες της «Ανυπόταχτης Κρήτης» σε όλη την περιφέρεια.  Εχθές Κυριακή 28/4 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι  μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Ηρακλείου βρέθηκαν στο δήμο Μαλεβιζίου και συνομίλησαν με τους κατοίκους του Κρουσώνα και των Κορφών κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες  τα οποία προέρχονται  από τους νόμους που επιβάλει η Ε.Ε.  Συζήτησαν επίσης για την προετοιμασία εκδήλωσης-συζήτησης στον Κρουσώνα με ομιλητές τον Υποψήφιο περιφερειαρχη Γιάννη Κυριακάκη και τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Παπακανάκη σ τις επόμενες ημέρες.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Τελικό ψηφοδέλτιο Ανυπόταχτης Κρήτης.

Η κατάθεση του ψηφοδελτίου της Ανυπόταχτης Κρήτης-Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβαση.

Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/4 | ΧΑΝΙΑ | Ανυπόταχτη Κρήτη


Στο χώρο της πρώην Περιφερειακής Αγοράς στην Αγιά συνεχίζει τις περιοδείες του ο συνδυασμός της "Ανυπόταχτης Κρητης" για την Περιφέρεια Κρήτης τη Δευτέρα 28 Απριλίου.
Μέλη του συνδυασμού θα βρεθούν στις 11 το πρωί στο χώρο των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους και να μοιράσουν προεκλογικό υλικό. Στη συνέχεια θα βρεθούν στο χώρο όπου λειτουργούν τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Παράλληλα μέλη της κίνησης βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα Σφακιά όπου και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εν πλω καταστροφή στη Μεσόγειο των χημικών της Συρίας.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/4 | ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις της Ανυπόταχτης Κρήτης – Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης. Την Παρασκευή 25/4 το απόγευμα, μέλη του συνδυασμού της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, βρέθηκαν στις Αρχάνες όπου μοίρασαν προεκλογικό υλικό και συνομίλησαν με τους κατοίκους και τη νεολαία του χωριού.

Σήμερα Σάββατο το πρωί, μέλη του συνδυασμού μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειαρχη Νίκο Παπακανάκη- αγρότη, βρέθηκαν στη Λαϊκή αγορά των Πατελών για εξόρμηση και για να δηλώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη της ‘Ανυπόταχτης Κρήτης’ στην απόφαση των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και πωλητών των λαϊκών αγορών για απεργία διαρκείας από Δευτέρα 28/4 απέναντι στο νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη τοποθέτηση των πωλητών στις λαϊκές.

«Οι αγρότες μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια απ’τη δουλειά τους στο χωράφι εξασφαλίζοντας το εισόδημα τους απ΄τα προϊόντα που παράγουν με κατώτατες εγγυημένες τιμές ασφάλειας σε ρήξη με τους μεσάζοντες και τα καρτέλ τροφίμων», τόνισαν τα μέλη του συνδυασμού.

Το απόγευμα, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους της Φόδελε, όπου βρέθηκαν για μοίρασμα υλικού.

Αύριο Κυριακή, θα συνεχιστεί η περιοδεία σε χωριά του δήμου Μαλεβιζίου.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου | 25/4

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Κρήτης στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου, παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής  η παράταξη Ανυπόταχτη Κρήτη -  Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση. Οι υποψήφιοι όλου του ψηφοδελτίου κάλεσαν τον κρητικό λαό να στηρίξει την παράταξη. Όπως είπαν, το να διώξουμε το μνημόνιο από την χώρα είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε ξανά δουλειά και παιδεία. Τόνισαν ότι έρχονται κρίσιμα χρόνια για την Κρήτη κι ότι σκοπός τους είναι να αποκαλύψουν το τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη.
Δείτε παρακάτω τα ονόματα των υποψήφιων με την Ανυπόταχτη Κρήτη - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 26-27/4 | Χανιά | Ανυπόταχτη Κρήτη

Στη Σούδα και στη Λαϊκή Αγορά στην οδό Μίνωος το Σάββατο και στα Σφακιά την Κυριακή θα βρίσκεται ο συνδυασμός "Ανυπόταχτη Κρήτη" που συμμετέχει στις Περιφερειακές Εκλογές. Παράλληλα εντείνονται οι περιοδείες από μέλη του συνδυασμού σε όλη την Κρήτη, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.
Αναφορικά με τα Χανιά:
- Το Σάββατο 26 Απριλίου στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στην πλατεία της Σούδας,στην οδό Ελ. Βενιζέλου και σε γειτονικούς δρόμους.
- Το Σάββατο 26 Απριλίου άλλο κλιμάκιο της κίνησης "Ανυπόταχτη Κρήτη" θα μοιράσει προεκλογικό υλικό στην λαϊκή αγορά των Χανίων στην οδό Μίνωος.
- Την Κυριακή 27 Απριλίου θα γίνει περιοδεία στα Σφακιά και θα υπάρξει συμμετοχή στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο ενάντια στην εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί απο την πλατεία Δικαστηρίων.

Η συνέντευξη του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Γ.Τσαγλιώτη, στον σταθμό studio980.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/4 | Ανυπόταχτη Κρήτη

Με περιοδεία στο κέντρο της πόλης των Χανίων και τα καταστήματα συνεχίζονται οι
εξορμήσεις του συνδυασμού "Ανυπόταχτη Κρήτη" που συμμετέχει στις εκλογές για την Περιφέρεια Κρήτης. Μέλη του συνδυασμού θα βρεθούν στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων όπου και θα μοιράσουν  προεκλογικό υλικό και την διακήρυξη της κίνησης. 
Παράλληλα συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων σε όλους τους Νομούς του νησιού.
Επίσης, με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εξορμήσεις του συνδυασμού «Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση» στο Ηράκλειο.
Την Τετάρτη 23/4 το πρωί, κλιμάκιο του συνδυασμού με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Κυριακάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Παπακανάκη, την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Βάσω Αθανασάκη, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, και άλλους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.
Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ υποβαθμίζουν  τα νοσοκομεία, διαλύουν  την πρωτοβάθμια περίθαλψη και ιδιωτικοποιούν  την υγεία σε βάρος των ασθενών και των λαϊκών στρωμάτων. Η υποστελέχωση του ΠΑΓΝΗ και όλων των νοσοκομείων της χώρας πρέπει να σταματήσει τώρα. Αυτό που αντιστοιχεί στις σημερινές δυνατότητες και ανάγκες είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα περίθαλψης με δυνατότητα ισότιμης, καθολικής και έγκαιρης πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας παροχές υγείας για όλους τους κατοίκους σε κάθε γωνιά του νησιού και όλης της χώρας.

Σήμερα Πέμπτη, το πρωί, κλιμάκιο βρέθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και το απόγευμα θα μεταβεί στους Κουνάβους.
Αύριο Παρασκευή 25/4 θα δοθεί συνέντευξη τύπου και θα γίνει η συνολική παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ‘Ανυπόταχτης Κρήτης – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση’ Ηρακλείου και  στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιοδεία σε χωριά του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

O υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπόταχτη Κρήτη-ΑΑΠ, Ανδρέας Λιοδάκης, στο ΚΥΔΩΝ TV.

Στο 2ο μέρος μιλάει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με την Ανυπόταχτη Κρήτη-ΑΑΠ, Ανδρέας Λιοδάκης.
Η συνέντευξη του Α. Λιοδάκη ΕΔΩ.

Ο Ιωάννης Κυριακάκης στο Prismanews.gr

Δελτίο τύπου 23/4

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού "Ανυπόταχτη Κρήτη- Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση για την Περιφέρεια Κρήτης". Για την Πέμπτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων στο κτήριο της οδού Γρηγορίου Ε΄  (Πολεοδομία, ΔΕΔΙΣΑ, γραφείο παλιάς πόλης, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) καθώς και στο δημαρχιακό μέγαρο. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ.
Σήμερα (Τετάρτη) πρωί μέλη της "Ανυπόταχτης Κρήτης" περιόδευσαν στο κέντρο των Χανίων, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μοιράζοντας προεκλογικό υλικό.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου 22/4-Νοσοκομείο Χανιών

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εξορμήσεις του συνδυασμού "Ανυπότακτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση".

Σήμερα Τρίτη 22/4 το πρωί κλιμάκιο του συνδυασμού με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Λιοδάκη Αντρέα , Γαλανάκη Χρήστο και Πιαγκαλάκη Γιώργο βρέθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς και ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού για την υγεία στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

"Oι πολιτικές της ραγδαίας υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων που εντάθηκαν από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και η εγκληματική απαγόρευση των προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού έχουν φέρει δεκάδες νοσοκομεία, εκατοντάδες κλινικές και τμήματα σε όλη τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 
Όσοι αποκρύπτουν την τεράστια υποστελέχωση που βαραίνει τόσο το νοσοκομείο Χανίων όσο και το σύνολο των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας ρίχνουν στάχτη στα μάτια και αποπροσανατολίζουν την κουβέντα για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, στο κέντρο της οποίας πρέπει να βρεθούν οι τεράστιες περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, οι συνολικά 20.000 κενές οργανικές θέσεις σε όλο το ΕΣΥ, η διάλυση της 
 πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τα κλεισίματα νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων και δομών δημόσιας Υγείας και η εντεινόμενη ιδιωτικοποίηση πρώτα και κύρια σε βάρος του ελληνικού λαού και των ασθενών" 

δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λιοδάκης Αντρέας (πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων κ αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων)

Κάντανος 17/4 (video)

 Το βίντεο από την Κάντανο ΕΔΩ!

Τα ζητήματα του αγροτικού τομέα, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια, η αρπαγή των βουνών και των νερών της Κρήτης τέθηκαν προς συζήτηση στην εκδήλωση της "Ανυπόταχτης Κρήτης- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση" το βράδυ της Τετάρτης στην Κάντανο. Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού Κωστής Καρυωτάκης. Στη συνέχεια ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Κυριακάκης παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού, απάντησε σε ερωτήσεις και ακολούθησε πλούσια συζήτηση με επίκεντρο τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα και των προβλημάτων της υπαίθρου.

"Είμαστε αντίθετοι στη λεηλασία της Κρήτης από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας για να πλουτίσουν οι ίδιοι. Η αρπαγή των βουνών,των νερών, η καταπάτηση και η καταστροφή τοπίων και μνημείων, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια απειλούν το νησί.
Δεν είμαστε με τον Καλλικράτη και το τοπικό κράτος που εφορμά κατά του λαού. Είμαστε με μια αυθεντική λαϊκή αυτοδιοίκηση, με γενικές συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα, με ανακλητούς εκπροσώπους κι όχι με «λευκή επιταγή» για πέντε χρόνια" είπε ο Γιάννης Κυριακάκης μεταξύ άλλων.

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Οι νέοι κάτω των 30 της "Ανυπότακτης Κρήτης" | Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Στην παρουσίαση των νέων - κάτω των 30 ετών - που συμμετέχουν στο συνδυασμό "Ανυπότακτη Κρήτη" στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου, των θέσεών τους για τη νεολαία, καθώς και των επόμενων δράσεών τους προχώρησαν σήμερα τα στελέχη του συνδυασμού.

Όπως τονίζουν, «εμείς δεν είμαστε ουδέτεροι, δεν είμαστε "όλης της Κρήτης".

Είμαστε με όσους έχασαν τη δουλειά τους, τη νεολαία που δε μπορεί να σταυρώσει μεροκάματο, με όσους απειλούνται με κατάσχεση, με όσους φαλίρισαν και τους κυνηγούν τα χρέη, με όσους είναι ή απειλούνται με διαθεσιμότητα. Είμαστε με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους κι όχι με τους μεγαλοξενοδόχους. Με τους εμποροϋπαλλήλους και όχι με τα πολυκαταστήματα. Με τους αγρότες και όχι με τους μεσάζοντες και τις πολυεθνικές. Με τους εργάτες και όχι με τους εργολάβους. Με τους απλήρωτους ερευνητές και όχι με τους μεγαλοκαθηγητάδες.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/4- Βουκολιές

Με περιοδεία στις Βουκολιές συνεχίσθηκε η προκλογική κίνηση της "Ανυπόταχτης Κρήτης" στις εκλογές για την Περιφέρεια Κρήτης. Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της κίνησης βρέθηκαν στο ιστορικό παζάρι των Βουκολιών  μοίρασαν τη διακήρυξη της "Ανυπόταχτης Κρήτης", τις θέσεις της για όλα τα τοπικά, οικονομικά, πολιτικά ζητήματα και συνομίλησαν με τον κόσμο. Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει νέος γύρος περιοδειών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,ενώ ανάλογες περιοδείες πραγματοποιούνται σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι. Στη διακήρυξη της κίνησης που μοιράσθηκε στις Β ουκολιές επισημαίνεται πως "είμαστε με την αριστερά της ανατροπής και όχι της υποφερτής διαχείρισης.Αγωνιζόμαστε στο σήμερα με στραμμένο το βλέμμα  στο μέλλον. Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία που δεν θα έχει ως αρχή της το «όλοι εναντίον όλων» αλλά αυτό που έγραφε ο μεγάλος Κρητικός  Σταύρος Καλλέργης, ο πρώτος έλληνας σοσιαλιστής: «έκαστος δια πάντας και πάντες δι’ έκαστον». Μια κοινωνία που θα γράφει  στις σημαίες της:  «Από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του.»

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου 17/4- Κάντανος

Τα ζητήματα του αγροτικού τομέα, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια, η αρπαγή των βουνών και των νερών της Κρήτης τέθηκαν προς συζήτηση στην εκδήλωση της "Ανυπόταχτης Κρήτης- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση" το βράδυ της Τετάρτης στην Κάντανο. Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού Κωστής Καρυωτάκης. Στη συνέχεια ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Κυριακάκης παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού, απάντησε σε ερωτήσεις και ακολούθησε πλούσια συζήτηση με επίκεντρο τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα και των προβλημάτων της υπαίθρου.
"Είμαστε αντίθετοι στη λεηλασία της Κρήτης από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας για να πλουτίσουν οι ίδιοι. Η αρπαγή των βουνών,των νερών, η καταπάτηση και η καταστροφή τοπίων και μνημείων, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια απειλούν το νησί.
Δεν είμαστε με τον Καλλικράτη και το τοπικό κράτος που εφορμά κατά του λαού. Είμαστε με μια αυθεντική λαϊκή αυτοδιοίκηση, με γενικές συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα, με ανακλητούς εκπροσώπους κι όχι με «λευκή επιταγή» για πέντε χρόνια" είπε ο Γιάννης Κυριακάκης μεταξύ άλλων.
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ
Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της κίνησης θα βρεθούν την Μ. Παρασκευή στις Βουκολιές. Θα γίνει περιοδεία στο χώρο του παζαριού και θα μοιραστούν κείμενα με τις θέσεις της "Ανυπόταχτης Κρήτης".

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα περιοδειών για 17/4 και 18/4.

Στην Αγιά και ποιό συγκεκριμένα στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΑΔΥΚ θα περιοδεύσει αύριο το πρωί ο συνδυασμός "Ανυπόταχτη Κρήτη". 

Κλιμάκιο του συνδυασμού θα βρεθεί αύριο στις 11 το πρωί στην Αγιά για να συζητήσει με τους εργαζόμενους και να μοιράσει προεκλογικό υλικό.

Μεθαύριο Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου στις 11 το πρωί ο συνδυασμός της "Ανυπόταχτης Κρήτης" θα περιοδεύσει στις Βουκολιές.

Πατήστε εδώ για τη διακήρυξη


Παράλληλα κυκλοφόρησε η διακήρυξη και οι θέσεις του συνδυασμού που μοιράζονται στον κόσμο της εργασίας. Σε αυτές επισημαίνεται  πως "Δεν είμαστε με όλους.Είμαστε με όσους έχασαν τη δουλειά τους, τη νεολαία που δε μπορεί να σταυρώσει μεροκάματο,  με όσους απειλούνται με κατάσχεση, με όσους φαλίρισαν και τους κυνηγούν τα χρέη, με όσους είναι ή απειλούνται με διαθεσιμότητα. Είμαστε με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους κι όχι με τους μεγαλοξενοδόχους. Με τους εμποροϋπαλλήλους και όχι με τα πολυκαταστήματα. Με τους αγρότες και όχι με τους μεσάζοντες και τις πολυεθνικές. Με τους εργάτες και όχι με τους εργολάβους."

Δελτίο τύπου περιοδειών 16/4

Με ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην Κάντανο στο αμφιθέατρο του πρώην δημαρχείου συνεχίζει σήμερα την προεκλογική του δραστηριότητα ο συνδυασμός  "Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση". 
Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει σήμερα  στις 8 το απόγευμα, θα μιλήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Κυριακάκης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κόσμο.
 
Το πρωί της Τετάρτης μέλη του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γ.Κυριακάκη πραγματοποίησαν περιοδεία και μοίρασμα προεκλογικού υλικού στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στο κτήριο των ΔΟΥ, του ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη και έπειτα στο Δημαρχείο Χανίων.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις του συνδυασμού "Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση"

Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις του συνδυασμού "Ανυπότακτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση" στα πλαίσια της εκλογικής μάχης του Μαϊου. - Αύριο Τετάρτη 16 Απριλίου στις 10.30 το πρωί κλιμάκιο του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Κυριακάκη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Εφορία και στον ΟΤΕ Χανίων στην οδό Τζανακάκη.
- Το απόγευμα της Τετάρτης στις 8 ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Κάντανο    (αμφιθέατρο). Θα ακολουθήσει συζήτηση.
- Την Πέμπτη 17 Απριλίου στις 11 κλιμάκιο της "Ανυπότακτης Κρήτης" θα περιοδεύσει στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης  και του ΟΑΔΥΚ στην Αγιά.

- Την Παρασκευή 18 Απριλίου στις 11 μέλη του συνδυασμού θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στις Βουκολιές.

Παράλληλα κυκλοφόρησε και θα διανέμεται η προγραμματική διακήρυξη της κίνησης. 

"Με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας, εποχή όπου παράγεται τεράστιος πλούτος αλλά τον νέμεται μια μειοψηφία καταθέτουμε ένα πρόγραμμα πάλης που απαντά στις καθημερινές αγωνίες του νεολαίου, εργαζόμενου, αγρότη, μικρομεσαίου. Προμετωπίδα αυτού του προγράμματος πάλης είναι η ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ στους ΟΤΑ και την κοινωνία, και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που την εφαρμόζει. Η πάλη για να ανοίξει ο δρόμος για την άμεση βελτίωση της ζωής του λαού, για τα κοινωνικά, εργασιακά, οικονομικά, πολιτικά του δικαιώματα, ενάντια στην βάρβαρη λιτότητα, την επιχειρηματικοποίηση - ανταποδοτικότητα και την υποταγή στο κεφάλαιο τοπικό ή «εθνικό», την αντιδραστικοποίηση του πολιτικού συστήματος, την ΕΕ, στα πλαίσια του ευρύτερου αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης" τόνισε για το πρόγραμμα πάλη της "Ανυπότακτης Κρήτης" ο Γιάννης Κυριακάκης.

Συνέντευξη: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, επικεφαλής της Περιφερειακής Κίνησης «Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση»

Ο εκπαιδευτικός Γιάννης Κυριακάκης, οικονομολόγος από τα Χανιά, αμφισβητεί τους μύθους της κυρίαρχης πολιτικής για την ανάπτυξη της Κρήτης. Πράσινη ανάπτυξη, και φαραωνικά τουριστικά έργα…
Η «Ανυπόταχτη Κρήτη» θέλει να συμβάλει στην ανάπτυξη αγώνων παντού, για μια Αριστερά που απέναντι στα διλήμματα της αστικής τάξης σηκώνει το γάντι για την αναγκαία έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, που μιλάει για την διαγραφή του χρέους για να πάνε λεφτά στην παιδεία και την υγεία.
Πουλάνε όλα όσα ανήκουν σε όλους μας
Πίσω από το λαμπερό κόσμο της ξενοιασιάς και της διασκέδασης στην Κρήτη χιλιάδες δουλεύουν απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, με καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων

Το νέο ραδιοφωνικό σποτάκι της Ανυπότακτης Κρήτης

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ | ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ.



Η διακήρυξη της Ανυπότακτης Κρήτης.


«Να'μαστε απροσάρμοστοι, να η μεγάλη αρετή μας. Να μη βολευόμαστε, να'μαστε ανυπόμονοι, σκληροί, γιομάτη ανησυχία και πίστη, να θέλουμε το αδύνατο - σαν τους ερωτευμένους…
…Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος.»
Ν.Καζαντζάκης


 


Πατήστε ΕΔΩ για τη διακήρυξη!

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Απαντήσεις Γ.Κυριακάκη στην ηλεκτρονική έκδοση των ΝΕΩΝ.

Δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση των ΝΕΩΝ (10/4/2014)
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Απαντήσεις Γιάννη Κυριακάκη  Ανυπόταχτη Κρήτη-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ). Για πολλούς, ο χειρότερος δρόμος της Ευρώπης και έργο «γιοφύρι της Αρτας». Τι πρέπει να γίνει;

Η ανακατασκευή του θα κόστιζε περί τα δύο δισ. Μόνη λύση θα ήταν η ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά αυτό προσκρούει στους περιορισμούς της ΕΕ για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς (έλλειμμα έως 0,5% ΑΕΠ). Για νομισματικά μέτρα,  όσο παραμένουμε στο ευρώ, ούτε λόγος. Η ΕΕ μας έχει καταδικάσει να σκοτωνόμαστε μέχρι να πειστούμε ότι ο ΒΟΑΚ πρέπει να παραδοθεί σε ιδιώτη κατασκευαστή. Αυτός θα κατασκευάσει έναν δρόμο με κρατικές εγγυήσεις, ενισχύσεις και δάνεια, με υψηλότερο κόστος και φυσικά θα βάλει διόδια. Τα περί ΕΣΠΑ είναι αστειότητες. Κι όλο το ΕΣΠΑ 2014-2020 να δινόταν για τον ΒΟΑΚ, δεν θα έφτανε ούτε για το 1/3 του κόστους του! Η σύγκρουση με την ΕΕ είναι κι εδώ μονόδρομος!

2η ΕΡΩΤΗΣΗ: Αγροτικά προϊόντα Κρήτης. Τι θα κάνετε για τη στήριξή τους ώστε να είναι ξανά πρωταγωνιστές στις αγορές της Ευρώπης;

Τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης θα πρέπει να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές στο ίδιο το νησί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η ελευθερία του εμπορίου και το «σκληρό» ευρώ διευκολύνουν τους μεγαλοεισαγωγείς να πλημμυρίζουν την αγορά με απεριόριστες ποσότητες αγροτικών προϊόντων. Και να εξολοθρεύουν τους ντόπιους παραγωγούς. Οι εξαγωγές από πολλούς, σχετικά μικρούς εξαγωγείς - μεσάζοντες, είναι αναποτελεσματικές και δαπανηρές. Τα μεταφορικά έξοδα είναι δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την αξία των εμπορευμάτων. Την υπόθεση πρέπει να αναλάβει ένας ενιαίος κρατικο-συνεταιριστικός οργανισμός που λόγω του μεγέθους του και των ποσοτήτων που θα διακινεί θα επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας. Και δεν θα περιορίζεται μόνο στην Ευρώπη.

3η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος ο σχεδιασμός σας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη;

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μάς ενδιαφέρει πρωτίστως από τη σκοπιά των 32.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού και των υπόλοιπων εργαζομένων στον τουρισμό που κατά τη χειμερινή περίοδο δεν παίρνουν ούτε επίδομα ανεργίας. Θέλουμε να έχουν δουλειά, καλές αμοιβές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Διεκδικούμε προγράμματα κοινωνικού χειμερινού τουρισμού για εργαζομένους και συνταξιούχους της χώρας, καθώς το κλίμα της Κρήτης είναι θερμό και ήπιο τον χειμώνα. Μετά το καλοκαίρι έχουμε μια σειρά αγροτικών δραστηριοτήτων (τρύγος, απόσταξη τσικουδιάς, συλλογή  ελιών, οινοποιεία). Σε συνδυασμό με τον ανερχόμενο γαστρονομικό τουρισμό θα μπορούσε να αναζωογονήσει την ύπαιθρο που ερημώνει, παρατείνοντας την τουριστική περίοδο.

Η νέα αφίσα της Ανυπότακτης Κρήτης-Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης.


Ομιλία-Συζήτηση στην Κάντανο με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ανυπόταχτης Κρήτης Γ. Κυριακάκη.



Εκδήλωση στους Κάτω Ασίτες με θέμα «η αναγκαιότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ»

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σας καλεί στη συζήτηση με θέμα:«η αναγκαιότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ»
ως προϋπόθεση για μια άλλη πορεία της χώρας που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών των μικροεπαγγελματιών και όχι των τραπεζών και των βιομηχάνων. Η συζήτηση θα γίνει :


Κυριακή 13/4/2014, 6:00μμ
στο Καφενείο Μιχάλη Ιατράκη, Κάτω Ασίτες

Θα μιλήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ», Γιάννης Κυριακάκης


Παρουσίαση βασικών θέσεων και 8 πρώτων ονομάτων της Ανυπότακτης Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Το δικό της στίγμα στις περιφερειακές εκλογές του Μάη είναι έτοιμη να δώσει και η παράταξη "Ανυπότακτη Κρήτη", που παρουσίασε στο Ρέθυμνο, τις βασικές αρχές και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό.
  Ο υποψήφιος αντιπεριφειάρχης Ρεθύμνου μάλιστα, κάλεσε το εκλογικό σώμα της Κρήτης να εμπιστευτεί με την ψήφο του την "Ανυπότακτη Κρήτη", προκειμένου να επιτευχθεί, όπως είπε, η μεγάλη ανατροπή.

  Ειδικότερα, τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξής του, αλλά και τα πρώτα οκτώ ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού στο Ρέθυμνο, παρουσίασε -στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου- ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου της παράταξης «Ανυπότακτη Κρήτη - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση», Γιώργος Τσαγλιώτης.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση των πρώτων 8 υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Το δικό της «παρών» στις περιφερειακές εκλογές δίνει η παράταξη «Ανυπότακτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση» που αναδεικνύει τον κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης και επιμένει στην έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο εκπαιδευτικός από τα Χανιά, Γιάννης Κυριακάκης, ενώ υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο Ρέθυμνο είναι ο καθηγητής Γιώργος Τσαγλιώτης.

Ο κ. Τσαγλιώτης αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου στο διακύβευμα των εκλογών σημειώνοντας με έμφαση: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν σε μία περίοδο σφοδρής επίθεσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Κεντρική επιλογή της Ε.Ε. αποτελεί η παράκαμψη των κεντρικών κυβερνήσεων και η υλοποίηση των προγραμμάτων της αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω των περιφερειών και των δήμων. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που οι τοπικές εκλογές αποτελούν κεντρικό πολιτικό νόημα. Μας λένε πως αν φύγουμε από την Ε.Ε. θα ζήσουμε στην κόλαση. Την κόλαση την ζούμε κάθε μέρα εδώ. Η ανεργία έχει φτάσει το 30% χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική μείωσης. Η φτώχεια καθημερινά βαθαίνει, παιδεία και υγεία διαλύονται, τα κοινωνικά αγαθά ιδιωτικοποιούνται.
Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας υποστελεχώνονται και νέα σχολεία ετοιμάζονται να συγχωνευτούν ή ακόμα και να κλείσουν. Είμαστε σε ένα τόπο που η γη είναι εύφορη, έναν τόπο που μπορεί να θρέψει το σύνολο του πληθυσμού, αλλά και να τροφοδοτήσει τις ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές. Σε αυτόν τον τόπο η κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε. οδηγεί σε μαρασμό τους αγρότες και έχει ρίξει το νησί στη μονοκαλλιέργεια. Χρειάζεται ένας ριζικός επαναπροσδιορισμός της ίδιας της παραγωγής, με κριτήριο τις ποικιλίες τις τοπικές.
Μια τέτοια κατεύθυνση για να γίνει πραγματικότητα απαιτεί πρώτα και κύρια τη ρήξη με την Ε.Ε. και το ευρώ. Για να μπορούμε να χαράξουμε οι ίδιοι την πολιτική που θέλουμε και ονειρευόμαστε».
Σήμερα στις 7 το απόγευμα, η παράταξη θα παρουσιάσει τις αρχές και τον συνδυασμό στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Οι πρώτοι οκτώ υποψήφιοι του συνδυασμού είναι:
Αντωνογιωργάκης Σπύρος (ιδιωτικός υπάλληλος)
Βίγλης Γιάννης (εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου)
Καρδαμάκης Χρήστος (αγροτικός γιατρός στο Φουρφουρά)
Κατσιαβός Ανέστης (ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου)
Κρήτη Αλεξάνδρα (φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Μηχαηλίδη Κατερίνα-Αιμιλία (δασκάλα)
Σπυράκου Βασιλική (μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Σταυρίδη Βάνα (συμβασιούχος στο Δήμο Αμαρίου)

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η κίνηση “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΡΗΤΗ - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση” θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου το Σάββατο 12 Απρίλη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.
Ομιλητές θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Κυριακάκης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Γιώργος Τσαγλιώτης.

Τα απομεινάρια μιας εποχής.


Στην Κρήτη για καμιά τριανταριά χρόνια κυριάρχησε μια τοπική «νομεκλατούρα» –κομματική, επιχειρηματική, επιστημονική, συνδικαλιστική – που διαχειρίζονταν, χωρίς υπερβολή τα πάντα. Θέσεις, αξιώματα, εργολαβίες, επιδοτήσεις, προγράμματα, όλα περνούσαν από τα χέρια τους. Όποια πέτρα κι αν σήκωνες τους έβρισκες από κάτω. Εκτός από τη δουλειά τους, εκεί τους έβρισκες σπάνια. Εννοώ εκεί που ήταν διορισμένοι, γιατί όλοι σχεδόν ήταν. Σε νομαρχίες, δήμους, εϕορίες, πολεοδομίες ή εκλεγμένοι σε εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνεταιρισμούς. Σε θέσεις ευθύνης, διευθυντές, προϊστάμενοι, πρόεδροι, σύμβουλοι, ιδιαίτεροι βουλευτών, κουμπάροι. Με υψηλές γνωριμίες πάντοτε «έλυναν και έδεναν». Δεν τους έπιανε νόμος, όλα τα τακτοποιούσαν με τον τρόπο που μόνο αυτοί ήξεραν.

 Σήμερα βέβαια έχουν αλλάξει πολλά. Αυτά που χρόνια μας «πούλαγαν» αποδείχτηκαν ϕούμαρα. Όμως αυτοί συνεχίζουν απτόητοι. Τι κι αν ο πολιτικός τους ϕορέας κατρακύλησε στο 3 με 4%; Τι κι αν οι ταγοί τους είναι στη ϕυλακή; Σε τοπικό επίπεδο παραμένουν αχτύπητοι. Και διεκδικούν την ψήϕο σου!

Ανακοίνωση των πρώτων 16 υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Τους πρώτους της υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους παρουσίασε ο συνδυασμός «Ανυπότακτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση» που με επικεφαλής το Γιάννη Κυριακάκη συμμετέχει στις εκλογές για την Περιφέρεια Κρήτης.

Σε δήλωση του ο κ. Κυριακάκης τόνισε ότι:  « Στις επερχόμενες εκλογές ζητάμε την ψήφο του Κρητικού λαού για τέσσερις κυρίως λόγους: υπέρ μιας άλλης πολιτικής και όχι απλώς μιας αλλαγής διαχειριστή και υπέρ ενός άλλου δρόμου χωρίς Μνημόνια, χρέος, ευρώ και Ε.Ε.  Ζητάμε να μας υποστηρίζει ο Κρητικός λαός για να σταματήσει ο κατήφορος στο νησί το οποίο βαδίζει έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων μεγαλο-επενδυτών και μεγαλο-ξενοδόχων που λεηλατούν και καταστρέφουν τον τόπο μας με την Περιφέρεια Κρήτης να υποστηρίζει και να ενισχύει την καταστροφή αυτή. Θέλουμε να εκλέξουμε περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που θα αποκαλύψουν στον λαό και θα πρωτοστατήσουν στην πάλη του, ενάντια στο τοπικό κράτος που ψευδώνυμα ονομάζεται τοπική αυτοδιοίκηση και όλα αυτά τα χρόνια έδρασε στα μετόπισθεν της κυβέρνησης, των μνημονιακών και φιλοευρωπαικών δυνάμεων».
Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο της κίνησης και τους πρώτους υποψηφίους ο Γ. Κυριακάκης  είπε ότι: «Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από ανθρώπους της δουλειάς, του μόχθου και όχι επαγγελματίες πολιτικούς με έντονο το νεολαιίστικο και εργατικό στοιχείο.»

Ο συνδυασμός "Ανυπότακτη Κρήτη - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση" με επικεφαλής τον Γιάννη Κυριακάκη, ανακοίνωσε τους πρώτους 16 υποψήφιους στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΑΠΑΜΗΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΑΣΚΑΛΑ -ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΤ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
1 ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΜΕΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
2 ΒΑΡΟΥΞΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
3 ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
4 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
5 ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
6 ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΕΡΓΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
7 ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
8 ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗ ΖΑΜΠΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΜΠ
9 ΚΑΨΑΛΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
10 ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
11 ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ
12 ΠΙΑΓΚΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ-ΤΔΚ
13 ΠΡΕΚΑΤΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ
14 ΤΣΙΚΝΙΑ ΜΥΡΤΩ ΓΕΩΠΟΝΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
15 ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ
16 ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Τρεις αγρότες στο ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Κρήτης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών Περιφέρειας, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της «Ανυπότακτης Κρήτης-Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη» που με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Κυριακάκη, συμμετέχει και σε αυτές τις Περιφερειακές εκλογές.
«Η αριστερά της ανατροπής όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε δίπλα στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης και συρρίκνωσης των αγροτών και περιορισμού της τοπικής παραγωγής προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών τροφίμων. Για αυτό το λόγο σε αυτές τις εκλογές στο ψηφοδέλτιο της θα είναι πολύ έντονη η παρουσία αγωνιστών από τον αγροτικό κόσμο που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Στο ψηφοδέλτιο Χανίων της «Ανυπότακτης Κρήτης-ΑΑΠ» από τα Χανιά θα συμμετέχουν από τον χώρο των αγροτών οι αγωνιστές:


-Μανώλης Βαρουξάκης από το Ξηροκάμπι της τοπικής κοινότητας Κοντομαρίου, αγρότης μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Πλατανιά, με συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου τα τελευταία χρόνια.
- Γιώργος Πρεκατσάκης από τον Αλικιανό, γεωπόνος, με σημαντική συμβολή στον αγώνα των ανθρώπων της γης για αξιοπρέπεια απέναντι στις πολιτικές διάλυσης τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ελληνικές κυβερνήσεις.





- Κώστας Καρυωτάκης από τη Σπίνα Σελίνου, αγροτοκτηνοτρόφος με συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στις Βιομηχανικές ΑΠΕ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων της «Ανυπότακτης Κρήτης-Α.Α.Π.» σε όλη την Κρήτη.

Συνέντευξη του Γιάννη Κυριακάκη στο δελτίο ειδήσεων του Creta TV

Η συνέντευξη εδώ!
Μικρή συνέντευξη του Γιάννη Κυριακάκη στο δελτίο ειδήσεων του Creta TV (μετά το 26:28')

Κοινή συνέντευξη τύπου της "Ανυπότακτης Κρήτης-Α.Α.Π." και της "Ανταρσία στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή"


Η παρουσίαση των υποψηφίων σε κοινή συνέντευξη τύπου της "Ανυπότακτης Κρήτης-Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη" και της "Ανταρσία στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή", στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κύδων (50:54)
Η κοινή συνέντευξη τύπου εδώ!

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ.Κυριακάκης στο Ράδιο 9,84

Τους προγραμματικούς άξονες και τις θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης Κρήτης παρουσίασε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο Οικονομολόγος -- Εκπαιδευτικός Γιάννης Κυριακάκης , υποψήφιος περιφερειάρχης της κίνησης στην Κρήτη.

Αγροτικός τομέας και τουρισμός σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης , δημόσιος χαραχτήρας σε μεγάλα έργα όπως ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο καστέλι ήταν μεταξύ των θεμάτων που ανέπτυξε.

Παράλληλα ο κος Κυριακάκης ζήτησε στο αυριανό περιφερειακό Συμβούλιο να εξεταστεί από μηδενική βάση κι όχι μόνο περιβαλλοντικά η τουριστική επένδυση στα 25.000 στέμματα της Μονής Τοπλού αφήνοντας ευθέως αιχμές για το ρόλο και τη φερεγγυότητα των Άγγλων Επενδυτών.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ.Κυριακάκης στο Ράδιο 9,84

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης που αντιστέκονται σθεναρά στις προσπάθειες του Υπ. Παιδείας να επαναφέρει στα σχολεία τον επιθεωρητισμό και να τα μετατρέψει σε κάτι ανάμεσα σε επιχείρηση και στρατώνα. Οι εκπαιδευτικοί, με ευθύνη απέναντι στους μαθητές τους και στις λαϊκές οικογένειες, θα σταθούν ξανά όπως αρμόζει σε Δασκάλους κι όχι σε φοβισμένους και σκυφτούς υπάλληλους.
Ο αγώνας για δημόσιο, δημοκρατικό σχολείο για όλα τα παιδιά θα είναι διαρκής.
Ο αγώνας να επιστρέψουν οι απολυμένοι καθηγητές στις δουλειές τους θα είναι ανυποχώρητος.
Όπως έγραφε ο μεγάλος Κρητικός Νίκος Καζαντζάκης:

«Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος κ’ η ατιμία κι΄ο συμβιβασμός εξεφτελίζουν και τις πιο γεναίες ψυχές, μια μονάχα ταχτική είναι πραχτική και συφέρει. Νάσαι ανένδοτος»
Συνεχίζουμε ανένδοτοι!

Γιάννης Κυριακάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Ανυπότακτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη