Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Δελτίο Τύπου 27/6 | Καρτερός | Ηράκλειο

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΙΑ 19:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 29/06

Η νέα πράξη στο δράμα του Μνημονίου περιλαμβάνει το ξεπούλημα των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας στο όνομα της «αξιοποίησης» και της «ανάπτυξης». Έτσι, στα χέρια του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, του γνωστού σε όλους μας ΤΑΙΠΕΔ, πέρασε και η παραλία του Καρτερού και πιο συγκεκριμένα μία έκταση εμβαδού 251 στρ. που εκτείνεται από την αρχή του Καρτερού, μετά τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, ως το Τομπρούκ. Πρόκειται για μία παραλία που έχει συνδεθεί στενά με το καλοκαίρι του ηρακλειώτικου λαού και που αφέθηκε σκόπιμα να ρημάξει, με ευθύνη και των τοπικών αρχόντων, προκειμένου να ξεπουληθεί «αντί πινακίου φακής» σε, ντόπια και ξένα, αρπαχτικά που παρουσιάζονται ως επενδυτές.
Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει το ξεπούλημα ενός μεγάλου μέρους της παραλίας των Γουρνών, της έκτασης Αμμούτσα μεταξύ Ταυρωνίτη - Καμισιανών , μεγάλου κομματιού της παραλίας Καλού Χωριού Λασιθίου, έκτασης κοντά στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας και του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου Χανίων. Την ίδια στιγμή που οι «σύμμαχοί» μας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ προχωρούν γοργά τη διαδικασία “καταστροφής” των χημικών της Συρίας, με άγνωστες και ίσως ολέθριες συνέπειες για τις θάλασσες μας, η δημόσια κρητική γη, κομμάτι – κομμάτι, μπαίνει στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλιέται στο διαδίκτυο!!!

Την ώρα που το 75% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει διακοπές, κυβέρνηση και Τρόικα ξεπουλάνε τις παραλίες και νομοθετούν το μπάζωμα του αιγιαλού. Ακόμα και «τα μπάνια του λαού» πρέπει να μετατραπούν σε πολυτέλεια για τους οικονομικά ευκατάστατους και σε πηγή κέρδους για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Ανυπόταχτη Κρήτη – ΑΑΠ καλεί τον κρητικό λαό στον δρόμο και δηλώνει:

  • Καμία ιδιωτικοποίηση παραλίας και αιγιαλού! Υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα τους. Να παραμείνει στην ιδιοκτησία του δήμου, ανοιχτή για το κοινό χωρίς να εμπλακούν, ξένα ή ντόπια, ιδιωτικά συμφέροντα.

  • Σπάμε τη λογική της ανάθεσης της επίλυσης του προβλήματος και παίρνουμε την τύχη των παραλιών μας στα χέρια μας. Δεν περιμένουμε ούτε από τους θεσμικούς αντιπροσώπους ούτε από τα δικαστήρια να μπλοκάρουν το ξεπούλημα. Άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία των απολυμένων καθαριστριών, της ΒΙΟΜΕ, των Σκουριών δείχνει ότι κανένα δίκιο δεν κερδήθηκε στις δικαστικές αίθουσες αλλά στο δρόμο.

Καλούμε το συντονιστικό να πάρει απόφαση για:

  • Ανοιχτό, αγωνιστικό συντονισμό με άλλα συντονιστικά, συλλόγους, σωματεία και κινήσεις κατοίκων που μπαίνουν στον δρόμο του αγώνα.
  • Ανοιχτή προειδοποίηση ότι θα μπλοκαριστεί κάθε προσπάθεια να κλείσει η παραλία στο κοινό σε περίπτωση που προχωρήσει στο ξεπούλημα. Θα μας βρουν μπροστά τους.
  • Καταγγελία της ευρωπαϊκής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των μνημονίων. Το χρέος τους δεν είναι δικό μας, αρνούμαστε να το πληρώσουμε. Ή αλλιώς, κάνουμε πράξη αυτό που φωνάζαμε πριν τρία χρόνια στης πλατείες αυτής της χώρας:
«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου