Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΜΠΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ | ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ

ΠΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ, κ.Αρναουτάκη Στ.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ, κ.Βουλγαράκη Απ.

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΜΠΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Κύριε Περιφερειάρχη 

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, η ΔΕΗ, με εντολή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μέσω του μορφώματός της  ΝΕΡΙΤ, προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης  στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ 1512 KHZ. Ο πομπός των μεσαίων ( με βάση συγκεκριμένα στοιχεία) ακούγεται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ακόμη και σε χώρες της Β. Ευρώπης! Ο σταθμός Χανίων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, είναι μια ιστορική συχνότητα. Ιδρύθηκε το 1946 από τον ιδιώτη τεχνικό Βασίλη Δασκαλάκη, ο οποίος μάλιστα είχε, τότε, κατοχυρώσει τη συχνότητα 1511 στα μεσαία. Το 1953 ο σταθμός πέρασε στο ΕΙΡ και έγινε κρατικός. Όλα αυτά τα χρόνια τα «μεσαία» δεν σταμάτησαν ΠΟΤΕ να εκπέμπουν! Κι αυτό συνέβη στις μέρες μας!!!
Η λειτουργία των κεραιών   και των πομπών των μεσαίων κυμάτων είναι απαραίτητη για την ναυσιπλοΐα, την αεροπλοΐα, τα υποβρύχια, καθώς σε έκτακτες συνθήκες -πολέμου, μπλακ άουτ- που μπορεί να "σβήσουν" τα ηλεκτρονικά. Θεωρείται απαραίτητο το να υπάρχουν ως back up αυτά τα εργαλεία και για τις προσγειώσεις αεροπλάνων, και για πλοήγηση πλοίων και υποβρυχίων. Ο πομπός μεσαίων κυμάτων, χρησιμοποιείται ως ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του, ως ραδιοφάρος στο αεροδρόμιο Χανίων. 

Από τις 4/12 η κεραία ύψους 108 μέτρων είναι πλέον χωρίς φωτισμό ασφαλείας. Η εκδικητική προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΑ Χανίων δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους τους οποίους θα μπορούσατε, λόγω της θεσμικής σας θέσης, να διερευνήσετε.

Σκοπεύει η Περιφερειακή αρχή να έρθει σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα των κινδύνων;

Προτίθεστε να προβείτε σε κάποιες  ενέργειες για την αντιμετώπιση των παραπάνω κινδύνων, επανασυνδέοντας το ρεύμα στον πομπό;
 
          Ο ΕΡΩΤΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                                                                                             
15/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου