Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Η νέα πράξη στο δράμα του Μνημονίου περιλαμβάνει το ξεπούλημα των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας: Ενέργεια, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια και παραλίες βγαίνουν στο σφυρί στο όνομα της αποπληρωμής του δημοσίου χρέους. Ενός χρέους- θηλειά στο λαιμό του ελληνικού λαού που αφού χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός για να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να αυξηθούν οι φόροι, να γίνουν απολύσεις και να πληγούν δημόσια αγαθά όπως η εκπαίδευση και η υγεία, τώρα αξιοποιείται για να μεταφερθεί ο δημόσιος πλούτος αντί «πινακίου φακής» στα χέρια ντόπιων και ξένων αρπακτικών που παρουσιάζονται με το μανδύα του επενδυτή. Την ώρα που ο πρωθυπουργός περιφέρεται ανά την Ελλάδα σαν πλασιέ που διαλαλεί την πραμάτεια του, η δημόσια κρητική γη, κομμάτι – κομμάτι, μπαίνει στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλιέται στο διαδίκτυο.

Κομμάτι αυτής της γης αποτελεί και η παραλία του Καρτερού και πιο συγκεκριμένα μία έκταση εμβαδού 251 στρ. που εκτείνεται από την αρχή του Καρτερού, μετά τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, ως το Τομπρούκ. Πρόκειται για μία από τις πιο κοντινές παραλίες στο Ηράκλειο και η οποία, με ευθύνη και των τοπικών αρχόντων, αφέθηκε σκόπιμα να υποβαθμιστεί προκειμένου να προωθηθεί πιο εύκολα το ξεπούλημά της. Και οι βλέψεις του ΤΑΙΠΕΔ δε σταματούν εκεί! Μετά τον Καρτερό ακολουθεί ένα μεγάλο μέρος της παραλίας των Γουρνών, η έκταση Αμμούτσα μεταξύ Ταυρωνίτη - Καμισιανών, μεγάλου κομματιού της παραλίας Καλού Χωριού Λασιθίου, έκτασης κοντά στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας και του χώρου του παλιού Ψυχιατρείου Χανίων, κ.α. 

Σε μία περίοδο που το 75% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει διακοπές είναι κρίσιμο οι παραλίες αυτές να μείνουν ελεύθερες και προσβάσιμες για όλο το λαό. Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδια κυβέρνησης και Τρόικας που ξεπουλάνε τις παραλίες και νομοθετούν το μπάζωμα του αιγιαλού ώστε ακόμα και «τα μπάνια του λαού» πρέπει να μετατραπούν σε πολυτέλεια και πηγή κέρδους για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Ανυπόταχτη Κρήτη – ΑΑΠ καλεί τον κρητικό λαό
·         να αντιδράσει άμεσα ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της παραλίας του Καρτερού και των υπόλοιπων παραλιών που έχουν μπει στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές.
·         να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες αμεσοδημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις), να λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις  μην αφήνοντας  την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του στα χέρια θεσμικών παραγόντων που ενώ στην πράξη στηρίζουν την πολιτική που οδηγεί στο ξεπούλημα, εμφανίζονται σήμερα υποκριτικά υπέρμαχοι του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας.

«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου