Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Δελτίο Τύπου Ανυπόταχτης Κρήτης | ΙΚΑ ΜΟΙΡΩΝ



Δελτίο Τύπου Ανυπόταχτης Κρήτης

Όχι στο κλείσιμο του ΙΚΑ Μοιρών !
Αγωνιστικό μέτωπο για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής Κυβέρνησης – Ε.Ε - ΔΝΤ !

Μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ, του ΟΑΕΕ και των υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ, η αυταρχική συγκυβέρνηση του κεφάλαιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Τραπεζιτών, προχωράει στο κλείσιμο μιας ακόμα κοινωνικής υπηρεσίας στη περιοχή της Μεσσαράς δείχνοντας ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της για τους εργαζόμενους και το Λαό. Αυτή η μνημονιακή πολιτική πλήττει τα λαϊκά συμφέροντα και καταστρέφει το νησί μας, ρίχνει χημικά στις θάλασσες της Κρήτης, ξεπουλάει τις παραλίες της, απολύει εργαζόμενους στο όνομα της κινητικότητας και γενικά οδηγεί στη φτωχοποίηση του λαού.
Δεν θέλουμε εξαιρέσεις, χάρες και ρουσφέτια από κυβέρνηση και τοπικούς άρχοντες. Ζητάμε να μην κλείσει όχι μόνο το Ι.Κ.Α. Μοιρών, αλλά κανένα Ι.Κ.Α. και κανένα δημόσιο νοσοκομείο και κέντρο υγείας. Κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις αξιοπρέπειας, παροχές και πρόνοια για όλους. Να ξανανοίξουν οι διοικητικές  υπηρεσίες που έκλεισαν για την εξυπηρέτηση του λαού των Μοιρών.
Για να γίνουν αυτά χρειάζονται λεφτά για την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές υπηρεσίες και όχι για τους τοκογλύφους και την τρόϊκα.

Διεκδικούμε άμεσα:
·         Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
·         Κατάργηση των μνημονίων και του “Καλλικράτη”.
·         Οριστική μονομερής διαγραφή του χρέους, κατάργηση των δανειακών συμβάσεων έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε.
Η ‘’Ανυπόταχτη Κρήτη’’-Α.Α.Π,  χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Μεσσαράς και στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα τους.
Είναι απαραίτητο ο Λαός να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του χωρίς εκλογικές αυταπάτες  και την προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα πέσει μόνη της με εκλογές. Καμία κυβέρνηση, καμία δημοτική ή περιφερειακή αρχή δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα. Τη λύση θα τη δώσει μόνο ο ενωμένος και οργανωμένος αγώνας του Λαού απέναντι στους κυβερνώντες που κοιτάνε πώς θα δώσουνε λεφτά στις τράπεζες, απέναντι στα μνημόνια που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, απέναντι στην Ευρωπαική Ένωση που νομοθετεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Σημασία έχει οι κάτοικοι να οργανωθούν στις τοπικές τους συνελεύσεις και οι ίδιοι με τη δράση τους να κλιμακώσουν τον αγώνα, να μην εμπιστευτούν τους εκπροσώπους της χουντικής συγκυβέρνησης και να  διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Οι τοπικές λαϊκές συνελεύσεις πρέπει να συντονιστούν με τα εργατικά σωματεία και με ενώσεις των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα εργατικά δικαιώματα καθώς η επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός από το το ξένο αλλά και το ντόπιο κεφάλαιο είναι συνολική και έχει ως στόχο τη διάλυση κάθε εργατικού κεκτημένου. Απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση, την τροϊκα και σε όλους αυτούς που προσπαθούν να ξεπουλήσουν αυτό το τόπο, εμείς απαντάμε με οργανωμένο παλλαϊκό  αγώνα μέχρι την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου