Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Γράμμα των εκπαιδευτικών της Ανυπόταχτης Κρήτης προς τους συναδέρφους τους!

Συνάδελϕοι,

Το « τέλος των μνημονίων και της κρίσης» και η «έξοδος στις αγορές» είναι το τελευταίο παραμύθι που πλασάρει η άθλια συγκυβέρνηση με στόχο να κρύψει την αλήθεια. Τι εννοούν άραγε; Ότι θα μας δώσουν πίσω το μισό μισθό μας που μας έχουν κλέψει; Το 13ο και 14ο μισθό που κατήργησαν; Θα δώσουν δουλειά στα 2 εκατομμύρια ανέργους που δημιούργησαν; Θα ξαναλειτουργήσουν τους τομείς των ΕΠΑΛ που κατήργησαν επαναπροσλαμβάνοντας τους συναδέλϕους και τους 10.000 αναπληρωτές που δεν δούλεψαν ϕέτος; Θα δώσουν στους απόμαχους της ζωής τη σύνταξη που δικαιούνται για αξιοπρεπή διαβίωση; Θα πάρουν πίσω το επιπλέον δίωρο που μας ϕόρτωσαν σε βάρος και των χιλιάδων συναδέλϕων μας που περιμένουν να εργαστούν; Απ΄ό,τι ϕαίνεται όχι. Η κρίση συνεχίζεται, το χρέος είναι μεγαλύτερο από ποτέ, το νέο μεσοπρόθεσμο είναι γεγονός, έχουν ήδη συμϕωνήσει και νέο μνημόνιο. Θέλουν να ξεχαστεί η συνεργασία Σαμαρά – Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες δολοϕόνους. Η ολιγαρχία του πλούτου, ντόπια και ξένη, με τις πλάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν πέσει πάνω μας, για να συντρίψουν κάθε δικαίωμα και κάθε αντίσταση, να μας κάνουν ξέϕραγο αμπέλι για τους «επενδυτές», για να σωθούν οι τραπεζίτες, το ευρώ και η Ε.Ε., να δυναμώσουν οι πολυεθνικές, να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του.


Εμείς, οι υπογράϕοντες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου, που αποτελείται από συναδέλϕους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, αδιόριστους, αποϕασίσαμε να κατέβουμε στις Περιϕερειακές εκλογές με το συνδυασμό Ανυπόταχτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να μπει τέρμα στη λογική της ανάθεσης, πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Πρέπει επιτέλους όλοι εμείς οι απλοί εργαζόμενοι να υψώσουμε τη ϕωνή μας και να χτίσουμε ένα τείχος αντίστασης για τη ρήξη και την ανατροπή αυτής της εξαθλιωτικής πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Στα χνάρια των παραδόσεων του ανυπότακτου κρητικού λαού, δε θα σκύψουμε το κεϕάλι στην καταστροϕή και παράδοση του νησιού μας στα μεγάλα αδίστακτα επιχειρηματικά συμϕέροντα των ΒΑΠΕ, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλοεργολάβων.

Δε θα αποδεχτούμε τα σχέδια κυβέρνησης - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. για τη διάλυση της παιδείας, της υγείας και όλων των δημόσιων αγαθών και την παράδοσή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Δε θα αποδεχτούμε το κλείσιμο των σχολείων, το σχολείο – επιχείρηση, το σχολείο – εξεταστικό κάτεργο από την Α’ Λυκείου, το σχολείο της ϕτηνής κατάρτισης και της μαθητείας στην εκμετάλλευση. Αρνούμαστε τη ζούγκλα της αξιολόγησης και των απολύσεων, τις νέες εργασιακές σχέσεις γαλέρας, την πειθάρχηση, την τρομοκρατία, το ϕασισμό και το βιασμό των συνειδήσεων και της ζωής μας.

Η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ και η διαγραϕή του χρέους, είναι ανάγκη να γίνουν τώρα για ν’ ανοίξει ο δρόμος για εκπαίδευση - εργασία – κοινωνικά δικαιώματα – ζωή και αξιοπρέπεια, για την εργατική, λαϊκή εξουσία.
Αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και το ΝΑΤΟ. Έξω οι αμερικάνικες βάσεις από το νησί.

Οραματιζόμαστε μια κοινωνία και μια παιδεία με απελευθερωτικό ρόλο που θα δημιουργεί ανθρώπους υποκείμενα της ιστορίας και όχι αντικείμενα εκμετάλλευσης, εκπαιδευτικούς - δασκάλους και όχι πλασιέ γνώσεων.

Θα αγωνιστούμε για την παιδεία των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων και όχι του ανταγωνισμού και των επιχειρηματικών κερδών. Για μια παιδεία που θα οδηγεί σε ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και όχι μόνο των δεξιοτήτων εκείνων που θέλει η «αγορά».

Γνωρίζοντας ότι οι πραγματικές μάχες δεν κερδίζονται εντός του περιϕερειακού συμβουλίου αλλά στους δρόμους, θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη οικοδόμηση ενός πανεργατικού κινήματος αντίστασης, ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής και στη δημιουργία λαϊκών αντιθεσμών άμεσης δημοκρατίας που θα χαράξουν έναν άλλο δρόμο εξυπηρέτησης των συμϕερόντων του λαού.

Συνδυασμός: Ανυπόταχτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση Υποψήϕιος περιϕερειάρχης:

Κυριακάκης Γιάννης, Οικονομολόγος , εκπαιδευτικός στη β' βάθμια Χανίων

Υποψήϕιοι εκπαιδευτικοί στην Περιϕερειακή ενότητα Ηρακλείου

Αγγελόπουλος Αντώνης, Εκπαιδευτικός - Φυσικός , Χερσόνησος

Βαρδαλαχάκης Γιάννης, Διδακτορικός Οικονομολόγος, Κρουσώνας

Ζαμπουλάκης Νίκος, Δάσκαλος, Μέλος Γεν. Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ, Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος, Εκπαιδευτικός – Ιστορικός, Χερσόνησος

Λαμπράκης Στέλιος, Καθηγητής – Γυμναστής, Γούβες

Οικονομάκη Μαρία, Εκπαιδευτικός – Φιλόλογος, Ηράκλειο

Σαϊτάκη Εύα, Φυσικός – Ιδιωτική Εκπαίδευση, Ταμίας Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Τρούλη Αντιγόνη, Εκπαιδευτικός - Φιλόλογος, ΔΣ ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ηράκλειο

Χαιρέτη Ειρήνη, Εκπαιδευτικός – Φυσικός, αδιόριστη, Ηράκλειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου