Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δήλωση του αντιπροέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Πλατανιά και υποψήφιου περιφ.συμβούλου Μ.Βαρουξάκη.

Για «επιπλέον χαράτσι» που επιβάλλεται στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης ελαιολάδου κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των αγροτών καταγγέλλοντας την «κυβέρνηση, την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις τράπεζες» για τις πρακτικές τους. «Στην ουσία μας επιβάλλεται άλλο ένα χαράτσι, άλλη μια επιβάρυνση. Βάζουν και πάλι το χέρι στην τσέπη του παραγωγού και του αγρότη», δηλώνει στα “Χ.Ν.” ο κ. Μανώλης Βαρουξάκης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πλατανιά.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρουξάκης επισημαίνει πως «φέτος το κράτος ζήτησε εγγυητική επιστολή από τις Ενώσεις που αναλάμβαναν να πραγματοποιήσουν την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ελαιολάδου. Οι Ενώσεις επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν την εγγυητική αποστολή από τις τράπεζες, έφτιαξαν την εταιρεία “Γαία Επιχειρείν” μαζί με την τράπεζα Πειραιώς. Τώρα για να ενεργοποιήσουμε τα δικαιώματα πρέπει να πάρουμε πρώτα κλειδάριθμο, αφού υπογράψουμε μια εξουσιοδότηση και στη συνέχεια να πληρώσουμε από 30 μέχρι 230 ευρώ ανάλογα την έκτασή μας για την ενεργοποίηση.
Και όλα αυτά όταν μέχρι πέρυσι η ενεργοποίηση ήταν 25 ευρώ!». Οι αγρότες εκφράζουν την αντίρρησή τους γι’ αυτές τις πρακτικές καθώς, όπως αναφέρουν, μοναδικό στόχο έχουν την επιβάρυνσή τους. «Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση. Είναι ένα άδικο μέτρο που στρέφεται σε βάρος των παραγωγών, που έτσι και αλλιώς έχουν επιβαρυνθεί, όπως και όλοι οι Ελληνες εργαζόμενοι με δεκάδες ανάλογα “χαράτσια”. Ζητάμε την άμεση απόσυρσή του», καταλήγει ο κ. Βαρουξάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου