Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μήνυμα της Ειρήνης Χαιρέτη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Ανυπόταχτη Κρήτη.

Τα αδέρφια μας στην Τουρκία θρηνούν τη ζωή 300 εργατών ανθρακωρύχων,  50 αγωνιστές στην Ουκρανία δολοφονήθηκαν από το δεξιό τομέα των ναζί. Ο νους μας είναι εκεί..  
«Δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία»    αναγράφει μία αφίσα στην Τουρκία…  και ο δολοφόνος; Μα όλοι,  ξέρουμε πια καλά  ποιος είναι… το σάπιο αυτό πολιτικό σύστημα του καπιταλισμού που δολοφονεί κάθε μέρα χιλιάδες ζωές και όνειρα απ΄άκρη σ΄άκρη σε όλο τον κόσμο. Πως μπορεί να μην είναι δολοφόνος κάποιος που βασίζεται  στην εξής αρχή: Εκμετάλλευση του ανθρώπου, εκμετάλλευση της φύσης, εκμετάλλευση των πάντων  για ένα και μόνο λόγο…. το κέρδος! 
Ε λοιπόν  το σάπιο αυτό σύστημα πρέπει να καεί και στις στάχτες του να οικοδομήσουμε το άλλο, το δίκαιο, το αξιοπρεπές, το χαρούμενο.  Το δρόμο αυτό έχουμε επιλέξει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., του συλλογικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης, της επαναστατικής ανατροπής.
 Δρόμος δύσκολος και το ξέρουμε  αλλά ο  μοναδικός ειλικρινής, ο μοναδικός αποτελεσματικός και νικηφόρος. Σε αυτόν το δρόμο σας καλούμε για να τον βαδίσουμε μαζί, είναι δύσκολος, είναι όμως και πανέμορφος. Είναι κουραστικός, όμως  απελευθερωτικός και αναγκαίος.
 Εκεί σας καλούμε όλους, μαθητές, φοιτητές εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες, μετανάστες, απολυμένους… αυτός είναι ο δικός μας ο κόσμος, η δική μας πατρίδα. Ο άλλος, είναι ο κόσμος των καταπιεστών μας…. Το καταλαβαίνουμε όλοι, είναι ο κόσμος που μας ενοχλεί, μας εμποδίζει να προχωρήσουμε μπροστά, μας απαγορεύει να γράψουμε την ιστορία, να συνεχίσουμε τη ζωή.
Ας τελειώνουμε με δαύτους μια και καλή, για να γεμίσουν η σελίδες της ιστορίας  με τα χρώματα της ζωής, για να γεμίσει η ζωή μας  εργασία, μόρφωση, ελευθερία, ειρήνη, πολιτισμό και…. Ταξίδια.  Για να είναι σχέσεις μας βασισμένες στην αλληλεγγύη, στην καθαρότητα και στο ενδιαφέρον.  Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε και  καθαρά λέμε πως δεν υπάρχουν σωτήρες, δεν υπάρχουν διαχειριστές… μα πείτε μου τελικά ποιος από εμάς, από τον κόσμο τον δικό μας, όχι των άλλων, δεν θα έκανε τα πάντα για να κερδίσουμε τον κόσμο μας, τη ζωή μας;
 Σε αυτό το διαρκές διάβα, οι εκλογές που είναι μπροστά μας μια κουκίδα είναι μόνο. Ικανή όμως για να τους τρομάξει, για να ακουστεί πιο δυνατά το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, για να προχωρήσουμε  πιο δυναμωμένοι τον δρόμο μας!
Ανυπόταχτη Κρήτη λοιπόν στην περιφέρεια, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου