Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μήνυμα A. Τσίτσου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την «Ανυπόταχτη Κρήτη»

Μήνυμα A. Τσίτσου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την «Ανυπόταχτη Κρήτη» περιφερειακής ενότητας Λασιθίου:

Φίλες και φίλοι,

Φτάνει η ώρα των εκλογών. Όλοι/ες οι υποψήφιοι «τρέχουν» στους δρόμους και ζητούν την ψήφο μας για να δώσουν λύση στα προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και των εγχώριων συνεργατών τους: της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ αλλά και των τοπικών αρχών, είτε σε επίπεδο περιφερειών είτε σε επίπεδο δήμων που λειτουργούν ως το μακρύ τους χέρι! Ελπίζουμε, αν και για αρκετούς είμαστε σίγουροι πως δε θα το πράξουν, να συνεχίσουν το «τρέξιμο» και μετά τις εκλογές τις 26ης Μάη.
Εμείς «κατεβαίνουμε» στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό της «ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ». Ανυπόταχτη γιατί δεν υποτασσόμαστε στις κεντρικές πολιτικές και οικονομικές κατευθύνσεις, βάζοντας φραγμό στα σχέδια λεηλασίας του νησιού, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας! Ανυπόταχτη γιατί δεν υποτασσόμαστε σε όλους αυτούς που πεισματικά αρνούνται να βάλουν σε προτεραιότητα την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας!
Εμείς δεν είμαστε ουδέτεροι, δεν είμαστε «όλης της Κρήτης». Είμαστε με όσους/ες έχασαν τη δουλειά τους, τη νεολαία που δεν μπορεί να σταυρώσει μεροκάματο, με όσους/ες τους κυνηγούν τα χρέη, με όλους/ες που είναι ή απειλούνται με διαθεσιμότητα, με τους αγρότες που τους πνίγουν τα «κόκκινα δάνεια», με τους άνεργους που αγωνιούν κάθε μέρα ψάχνοντας την ελπίδα! Δεν είμαστε με τους μεσάζοντες. Δεν είμαστε με τους μεγαλοεργολάβους. Δεν είμαστε με τους μεγαλοξενοδόχους. Δεν είμαστε με όλους αυτούς που ζουν πλουσιοπάροχα ξεζουμίζοντας την εργαζόμενη πλειοψηφία.
Εμείς δε θα πλειοδοτήσουμε στην εκλογική κοροϊδία! Δε ζητάμε να μας ψηφίσετε για να λύσουμε σαν άλλοι «σούπερ ήρωες» όλα τα προβλήματά σας που είναι και προβλήματά μας! Για να υπάρξει λύση πρέπει όλοι/ες μαζί να αγωνιστούμε! Δε θέλουμε να ερχόμαστε σε συνεννόηση με την Ε.Ε. αλλά με τους εργάτες! Τον πλούτο τον παράγουμε όλοι εμείς! Γι αυτό πρέπει εμείς να αποφασίζουμε για τις ζωές μας! Μόνο έτσι θα έχουμε δουλειές, αξιοπρεπείς μισθούς, υγεία, παιδεία, δικαιώματα, δημοκρατία!
Εμείς δεν εμφανιστήκαμε ξαφνικά. Μας γνωρίζετε. Μας βλέπετε σε όλους τους αγώνες. Στους αγώνες για την υγεία μας. Για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου της Ιεράπετρας αλλά και των νοσοκομείων όλου του νομού! Όλοι και όλες έχουμε δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν υγεία! Στους αγώνες για τα σχολεία μας και το μέλλον των παιδιών μας! Στους αγώνες ενάντια στις ΒΑΠΕ και την καταστροφή του περιβάλλοντος! Στους αγώνες για τους αγρότες μας! Στους αγώνες για τα χαράτσια!
Το δικό μας «τρέξιμο» δε σταματά με τις εκλογές. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, και αύριο και μεθαύριο και για 365 μέρες το χρόνο! Γι αυτό ζητάμε την ψήφο σας: για να δείξουμε σε όλους ότι δεν τους φοβόμαστε! Για να νιώσουν ότι αυτοί πρέπει να φοβούνται! Για να κάνουμε πράξη αυτό που έγραφε ο μεγάλος Κρητικός Σταύρος Καλλέργης, ο πρώτος έλληνας σοσιαλιστής: «έκαστος δια πάντας και πάντες δι΄έκαστον».
Κι επειδή η ζωή δε σταματά με τις εκλογές, σας καλούμε όλους και όλες, ανεξάρτητα με το τι θα ψηφίσει ο καθένας ή η καθεμιά, από τις 26 Μάη και μετά να βρεθούμε όλοι μαζί στο κοινό μετερίζι του ανένδοτου αγώνα!

«Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να ΄σαι ανένδοτος!»
Ν. Καζαντζάκης

Τσίτσος Άρης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος περιφερειακής ενότητας Λασιθίου.
ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου