Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δήλωση Υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Κρήτης, Γ.Στεργιόπουλου, με την ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Κρήτης με την ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ

Θέλω να είμαι μέρος του κινήματος στους δρόμους. Δεν με ενδιαφέρει να διαχειριστώ ή να διοικήσω κανένα. Δεν θέλω να αποκτήσω «δημόσιο λόγο», δεν έχω υποσχέσεις να δώσω. Οπότε θα χρησιμοποιώ παρακάτω το πληθυντικό «εμείς» αντί για «εγώ» .

Η πολιτική πρέπει να παρέχει στους ανθρώπους τα μέσα να λύνουν συλλογικά τα προβλήματα τους (με δημοψηφίσματα, συνελεύσεις, διαδηλώσεις), για να φτιάξουν την ζωή τους όπως αυτοί θέλουν. Σε αντίθεση με τον μόνιμο γύψο που βρισκόμαστε, αγορές, τραπεζίτες και πολιτικοί. Η εξουσία δεν υπάρχει χωρίς εμάς, εμείς υπάρχουμε χωρίς εξουσία.

Στα πλαστά διλήμματα (προβλήματα) που δημιουργεί το παρόν σύστημα εξουσίας και ο τρόπος κατανομής των διαθέσιμων πόρων, Ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο ή όχι μνημόνιο, εργασία με δικαιώματα, παράνομοι ή νόμιμοι μετανάστες, ασφάλεια, ανάπτυξη, περιβάλλον κτλ?. Για τα οποία καλούμαστε να συνδιαλλαχθούμε, να εκφράσουμε γνώμη και να δώσουμε λύσεις. Απαντάμε ότι, εμείς ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για έναν άλλο κόσμο. Με ίσα δικαιώματα για όλους. Ίση δυνατότητα έκφρασης γνώμης και λήψης αποφάσεων για όλους. Δίκαιη κατανομή κοινωνικού πλούτου. Από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του, για τον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι μια ακόμα μάχη που πρέπει να δώσουμε. Να φωνάξουμε ότι αγωνιζόμαστε για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να κερδίσουμε.

«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι η ζωή είναι σύντομη... Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…» (Ουίλιαμ Σαίξπηρ).



Στεργιόπουλος Γιώργος, εργάτης
Ιεράπετρα 9/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου