Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Οι νέοι κάτω των 30 της "Ανυπότακτης Κρήτης" | Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Στην παρουσίαση των νέων - κάτω των 30 ετών - που συμμετέχουν στο συνδυασμό "Ανυπότακτη Κρήτη" στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου, των θέσεών τους για τη νεολαία, καθώς και των επόμενων δράσεών τους προχώρησαν σήμερα τα στελέχη του συνδυασμού.

Όπως τονίζουν, «εμείς δεν είμαστε ουδέτεροι, δεν είμαστε "όλης της Κρήτης".

Είμαστε με όσους έχασαν τη δουλειά τους, τη νεολαία που δε μπορεί να σταυρώσει μεροκάματο, με όσους απειλούνται με κατάσχεση, με όσους φαλίρισαν και τους κυνηγούν τα χρέη, με όσους είναι ή απειλούνται με διαθεσιμότητα. Είμαστε με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους κι όχι με τους μεγαλοξενοδόχους. Με τους εμποροϋπαλλήλους και όχι με τα πολυκαταστήματα. Με τους αγρότες και όχι με τους μεσάζοντες και τις πολυεθνικές. Με τους εργάτες και όχι με τους εργολάβους. Με τους απλήρωτους ερευνητές και όχι με τους μεγαλοκαθηγητάδες.


Για εμάς η ελπίδα είναι όσοι σήμερα δεν έχουνε καμιά ελπίδα.


Είμαστε με όλους τους αγωνιζόμενους, με όλους τους ανυπόταχτους. Με τους απεργούς καθηγητές που υπερασπίζουν το δημόσιο σχολείο, με τους απεργούς διοικητικούς στα Πανεπιστήμια, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται για δημόσια υγεία, με τις απολυμένες καθαρίστριες, με τους 5μηνους και τους voucherάδες που παλεύουν για σταθερή εργασία με δικαιώματα, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ, με τα μπλόκα των αγροτών, με τους αγωνιστές κατά των ΒΑΠΕ, με όσους δε σκύβουν το κεφάλι.


Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής.


Δε μας προτιμούν τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δε μας χαρτζιλικώνουν εφοπλιστές και βιομήχανοι. Δε βρίσκουμε υποψήφιους από την πολιτική ανακύκλωση. Είμαστε άνθρωποι του μόχθου, του μεροκάματου (όσοι ακόμη έχουμε). Έχουμε το πιο νεανικό ψηφοδέλτιο και ο αγώνας είναι η ελπίδα μας.


Είμαστε κατά των Μνημονίων και υπέρ της διαγραφής του χρέους. Δε θέλουμε συνεννόηση με την ΕΕ που μας επιβάλλει μνημόνια και εξαθλίωση, θέλουμε έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ. Είμαστε με εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με εργατικό - λαϊκό έλεγχο και σχεδιασμό μιας διαφορετικής πορείας για την παραγωγή και την οικονομία. Με χτύπημα του μεγάλου κεφαλαίου. Γιατί όλα αυτά αποτελούν τη μόνη λύση για να επιβιώσει ο λαός και να έχουμε δουλειές, μισθούς, υγεία, παιδεία, δικαιώματα, δημοκρατία.


Είμαστε με μια αυθεντική λαϊκή αυτοδιοίκηση.

Δε θέλουμε τη λεηλασία της Κρήτης από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας για να πλουτίσουν οι ίδιοι. Η αρπαγή των βουνών, των νερών, η καταπάτηση και η καταστροφή τοπίων και μνημείων, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια απειλούν το νησί. Θέλουμε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην Κρήτη, κατασκευή έργων ουσιαστικής κοινωνικής ωφέλειας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση. Θέλουμε οι αγρότες μας να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τα προϊόντα που παράγουν.


Δεν είμαστε με τον "Καλλικράτη" και το τοπικό κράτος που εφαρμόζει τις εντολές που δέχεται κατά του λαού. Είμαστε με γενικές συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα, με ανακλητούς εκπροσώπους κι όχι με "λευκή επιταγή" για πέντε χρόνια.


Δεν είμαστε με την ανάθεση και τη μοιρολατρία.


Δε θέλουμε να γίνουμε μια γενιά μετανάστευσης, απογοήτευσης, κατάθλιψης. Δεν αφηνόμαστε στη «μοίρα» μας, ούτε αναθέτουμε σε «ειδικούς» τη λύση των προβλημάτων μας. Ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη είναι το «αντικαταθλιπτικό» και η δύναμη μας. Οργανωνόμαστε σε σωματεία, συλλόγους, γειτονιές, αμεσοδημοκρατικές πρωτοβουλίες. Σπάμε την ανάθεση, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. «Βάζουμε φωτιά σε ότι μας καίει, ότι μας τρώει την ψυχή».


Είμαστε με την αριστερά της ανατροπής και όχι της υποφερτής διαχείρισης.


Αγωνιζόμαστε στο σήμερα με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία που δεν θα έχει ως αρχή της το «όλοι εναντίον όλων» αλλά αυτό που έγραφε ο μεγάλος Κρητικός Σταύρος Καλλέργης, ο πρώτος Έλληνας σοσιαλιστής: "έκαστος διά πάντας και πάντες δι' έκαστον". Μια κοινωνία που θα γράφει στις σημαίες της: "Από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του".


Νέοι του ψηφοδελτίου Ανυπόταχτης Κρήτης-ΑΑΠ για τις περιφερειακές εκλογέςΗΓΟΥΜΕΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 30 ΧΡΟΝΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΡΙΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 27 ΧΡΟΝΩΝ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΝΙΚΗ, 21 ΧΡΟΝΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

ΜΑΡΤΙΜΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, 28 ΧΡΟΝΩΝ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ

ΠΑΥΛΙΔΗ ΛΥΔΙΑ, 24 ΧΡΟΝΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΣΑΪΤΑΚΗ ΕΥΑ, 28 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΕΦΕΝΤΙΝ ΕΜΥ, 22 ΧΡΟΝΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΟΦΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, 30 ΧΡΟΝΩΝ, ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ, 30 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, EΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ «ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ»

ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ, 30 ΧΡΟΝΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, 30 ΧΡΟΝΩΝ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ


«Να'μαστε απροσάρμοστοι, να η μεγάλη αρετή μας. Να μη βολευόμαστε, να' μαστε ανυπόμονοι, σκληροί, γιομάτη ανησυχία και πίστη, να θέλουμε το αδύνατο - σαν τους ερωτευμένους…

Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να' σαι ανένδοτος».

Ν. Καζαντζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου