Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Γ. Κυριακάκης

Τον εκπαιδευτικό-οικονομολόγο Γιάννη Κυριακάκη εξέλεξε ως υποψήφιος περιφερειάρχη Κρήτης η «Ανυπότακτη Κρήτη-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη».
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στην παγκρήτια συνέλευση της με τη συμμετοχή 200 μελών της κίνησης που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά αποφασίσθηκε η κάθοδος στις Περιφερειακές εκλογές με υποψήφιο τον Γιάννη Κυριακάκη. Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και οι συνδυασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα θα αποφασιστούν εντός των επομένων ημερών.
Ο Γιάννης Κυριακάκης έχει γεννηθεί το 1967 και έχει εργαστεί για χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση και σε επαρχιακά λύκεια των Χανίων, ενώ είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Η κάθοδος της Ανυπότακτης Κρήτης-ΑΑΠ που την στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτοι και οργανώσεις της αριστεράς και στις εκλογές του 2010 είχε πάρει μια έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γίνεται με βάση πέντε πολιτικούς άξονες:
  1. Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην κοινωνία και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
  2.   Για την υπεράσπιση των εργατικών αγώνων, για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας με παύση πληρωμών, διαγραφή του τοκογλυφικού – ιμπεριαλιστικού χρέους, με κατάργηση Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών  νόμων.
  3. Κατάργηση του Καλλικράτη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.
  4.    Αγώνας ενάντια στο τοπικό κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών.
  5.  Πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις  και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από Ευρώ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου