Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση των πρώτων 8 υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Το δικό της «παρών» στις περιφερειακές εκλογές δίνει η παράταξη «Ανυπότακτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση» που αναδεικνύει τον κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης και επιμένει στην έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο εκπαιδευτικός από τα Χανιά, Γιάννης Κυριακάκης, ενώ υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο Ρέθυμνο είναι ο καθηγητής Γιώργος Τσαγλιώτης.

Ο κ. Τσαγλιώτης αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου στο διακύβευμα των εκλογών σημειώνοντας με έμφαση: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν σε μία περίοδο σφοδρής επίθεσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Κεντρική επιλογή της Ε.Ε. αποτελεί η παράκαμψη των κεντρικών κυβερνήσεων και η υλοποίηση των προγραμμάτων της αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω των περιφερειών και των δήμων. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που οι τοπικές εκλογές αποτελούν κεντρικό πολιτικό νόημα. Μας λένε πως αν φύγουμε από την Ε.Ε. θα ζήσουμε στην κόλαση. Την κόλαση την ζούμε κάθε μέρα εδώ. Η ανεργία έχει φτάσει το 30% χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική μείωσης. Η φτώχεια καθημερινά βαθαίνει, παιδεία και υγεία διαλύονται, τα κοινωνικά αγαθά ιδιωτικοποιούνται.
Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας υποστελεχώνονται και νέα σχολεία ετοιμάζονται να συγχωνευτούν ή ακόμα και να κλείσουν. Είμαστε σε ένα τόπο που η γη είναι εύφορη, έναν τόπο που μπορεί να θρέψει το σύνολο του πληθυσμού, αλλά και να τροφοδοτήσει τις ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές. Σε αυτόν τον τόπο η κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε. οδηγεί σε μαρασμό τους αγρότες και έχει ρίξει το νησί στη μονοκαλλιέργεια. Χρειάζεται ένας ριζικός επαναπροσδιορισμός της ίδιας της παραγωγής, με κριτήριο τις ποικιλίες τις τοπικές.
Μια τέτοια κατεύθυνση για να γίνει πραγματικότητα απαιτεί πρώτα και κύρια τη ρήξη με την Ε.Ε. και το ευρώ. Για να μπορούμε να χαράξουμε οι ίδιοι την πολιτική που θέλουμε και ονειρευόμαστε».
Σήμερα στις 7 το απόγευμα, η παράταξη θα παρουσιάσει τις αρχές και τον συνδυασμό στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Οι πρώτοι οκτώ υποψήφιοι του συνδυασμού είναι:
Αντωνογιωργάκης Σπύρος (ιδιωτικός υπάλληλος)
Βίγλης Γιάννης (εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου)
Καρδαμάκης Χρήστος (αγροτικός γιατρός στο Φουρφουρά)
Κατσιαβός Ανέστης (ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου)
Κρήτη Αλεξάνδρα (φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Μηχαηλίδη Κατερίνα-Αιμιλία (δασκάλα)
Σπυράκου Βασιλική (μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Σταυρίδη Βάνα (συμβασιούχος στο Δήμο Αμαρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου