Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η κίνηση “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΡΗΤΗ - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση” θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου το Σάββατο 12 Απρίλη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.
Ομιλητές θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Κυριακάκης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Γιώργος Τσαγλιώτης.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης κυβέρνησης-τρόικας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Η επίθεση αυτή διαρκώς βαθαίνει και διευρύνεται και επιδεινώνει δραματικά την κατάσταση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα. Ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, κοινωνικές ανισότητες είναι βασικά στοιχεία της περιόδου• στο εργασιακό τοπίο οι συνθήκες είναι μεσαιωνικές ενώ διαλύονται οι δημόσιες παροχές (παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες) ή ιδιωτικοποιούνται μαζί με τα βασικά κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, νερό, επικοινωνίες κ.λπ.). Συνολικά ο δημόσιος πλούτος έχει εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα ενώ για το λαό επιφυλάσσονται συνέχεια νέα χαράτσια.
Παράλληλα εξελίσσεται και μια αυταρχική ανασυγκρότηση του κράτους, με την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής, με την απαγόρευση και το χτύπημα διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων, με επιστρατεύσεις απεργών, με διώξεις και προληπτικές συλλήψεις αγωνιστών. Μαζί με την επίσημη κρατική βία πάει και η εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και η ιδεολογική μιντιακή βία, διαμορφώνοντας μια κατάσταση κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Αυτή είναι η πολιτική που εκτρέφει και την άνοδο ρατσιστικών-φασιστικών ιδεών και ενισχύει την εγκληματική δράση των συμμοριών της Χρυσής Αυγής.
Μεγάλο μέρος της πολιτικής αυτής υλοποιείται από το τοπικό κράτος, από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, οι οποίοι δεν χαρακτηρίστηκαν άδικα «μακρύ χέρι των μνημονίων» στις τοπικές κοινωνίες. Κεντρική πολιτική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση του είναι η παράκαμψη των κεντρικών κυβερνήσεων και η υλοποίηση των προγραμμάτων της και των ιδιωτικών επενδύσεων απευθείας μέσω Περιφερειών και Δήμων. Γι’ αυτό και οι τοπικές εκλογές αποκτούν αυτόματα μεγάλη κεντρική πολιτική σημασία.
Ως Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη σταθήκαμε στο πλευρό των φτωχομεσαίων αγροτών που ξεσηκώνονται, συμμετείχαμε στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα που έβαλε φρένο στην ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής στο νησί μας, στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, την υποβάθμιση των κέντρων υγείας, στη λεηλασία της γης και την ερημοποίηση του περιβάλλοντος που φέρνουν οι επενδύσεις των ΒΑΠΕ κ.λπ. Τέλος σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων στους καθημερινούς αγώνες και στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι αγώνες αυτοί πρέπει να συνεχιστούν, να ενταθούν, να πολλαπλασιαστούν.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου