Ανυπότακτη Κρήτη

Ανυπότακτη Κρήτη

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Παρουσίαση βασικών θέσεων και 8 πρώτων ονομάτων της Ανυπότακτης Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Το δικό της στίγμα στις περιφερειακές εκλογές του Μάη είναι έτοιμη να δώσει και η παράταξη "Ανυπότακτη Κρήτη", που παρουσίασε στο Ρέθυμνο, τις βασικές αρχές και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό.
  Ο υποψήφιος αντιπεριφειάρχης Ρεθύμνου μάλιστα, κάλεσε το εκλογικό σώμα της Κρήτης να εμπιστευτεί με την ψήφο του την "Ανυπότακτη Κρήτη", προκειμένου να επιτευχθεί, όπως είπε, η μεγάλη ανατροπή.

  Ειδικότερα, τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξής του, αλλά και τα πρώτα οκτώ ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού στο Ρέθυμνο, παρουσίασε -στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου- ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου της παράταξης «Ανυπότακτη Κρήτη - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση», Γιώργος Τσαγλιώτης.
  Η παράταξη με υποψήφιο περιφερειάρχης τον Χανιώτη εκπαιδευτικό, Γιάννη Κυριακάκη είναι έτοιμη -όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- να δώσει το δικό της στίγμα στις περιφερειακές εκλογές του Μάη. «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου -τόνισε μεταξύ άλλων- θα γίνουν σε μία περίοδο σφοδρής επίθεσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Κεντρική επιλογή της Ε.Ε. αποτελεί η παράκαμψη των κεντρικών κυβερνήσεων και η υλοποίηση των προγραμμάτων της αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω των περιφερειών και των δήμων. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που οι τοπικές εκλογές αποτελούν κεντρικό πολιτικό νόημα».
  Αναφερόμενος στα καυτά ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας όπως, αυτό της ανεργίας, ο Γιώργος Τσαγλιώτης μίλησε για μία κόλαση που ζούμε κάθε μέρα στην Ελλάδα, καθώς τα ποσοστά της ανεργίας έχουν σκαρφαλώσει στο 30%, χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική μείωσης. «Η φτώχεια καθημερινά βαθαίνει, παιδεία και υγεία διαλύονται, τα κοινωνικά αγαθά ιδιωτικοποιούνται», σχολίασε χαρακτηριστικά.
  Τέλος, από τις παρατηρήσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου δεν έλειψαν και τα σχόλια για την κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε., που όπως τόνισε, οδηγεί σε μαρασμό τους αγρότες και έχει ρίξει το νησί στη μονοκαλλιέργεια.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Οι πρώτοι οκτώ υποψήφιοι του συνδυασμού είναι:
Αντωνογιωργάκης Σπύρος (ιδιωτικός υπάλληλος)
Βίγλης Γιάννης (εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου)
Καρδαμάκης Χρήστος (αγροτικός γιατρός στο Φουρφουρά)
Κατσιαβός Ανέστης (ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου)
Κρήτη Αλεξάνδρα (φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Μηχαηλίδη Κατερίνα-Αιμιλία (δασκάλα)
Σπυράκου Βασιλική (μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Σταυρίδη Βάνα (συμβασιούχος στο Δήμο Αμαρίου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου